היופי של המטבח האיטלקי, הוא השימוש במרכיבים פשוטים. אבל על מנת להעריך את זה אתה צריך לטעום את התבשיל כמות שהוא. במילים אחרות, אינך יכול להחליט על הרוטב לפי הברסולה שלו. תרכובות מעניינות הם מה שגורמות להצלחה וכאשר מדובר בבשמים – אף אחד אינו יודע לעשות זאת טוב יותר מאומן הבשמים המפורסם מפירנצה – לורנזו וילורסי.
כמו שף, יוצר בשמים מתחיל את תהליך הייצור, על פי תמונה בדמיונו של העתיד להיות. לורנזו בוחר את המרכיבים שלו מהמזווה הרחב של התמציות הקיים ברשותו, ומסדר אותם לפניו בקבוצות ממוינות על פי ריחות. הוא מעריך. הוא מריח. הוא מחכה כמה ימים לרענן את האף שלו. הוא מסדר, מחשב, מודד, מערבב ורושם, ובסופו של דבר מחבר תערובת שתיוצב ולאחר מכן תדולל באלכוהול. לאחר כל העבודה הזהירה הזאת, זה עדיין לא בושם. זה רק ניסיון אחד מתוך סבב של ניסיונות רבים במטרה להגיע למוצר סופי של בושם.
התשוקה של לורנזו לארומה החלה בגיל צעיר, למרות שאף פעם לא אהב אווירה סטרילית. כילד, לורנזו בילה ימים רבים בוילה המשפחתית הממוקמת באזור הכפרי של טוסקנה. הוא אהב את האווירה הכפרית הפשוטה, את יופייה של הגינה. בשלב מאוחר יותר, הוא הוקסם מחיי המזרח התיכון ובסופו של דבר, זה הוביל אותו לעולם בשמים קסום.
אימו של לורנזו, קלאריסה, פתחה חנות בקהיר לאחר מלחמת העולם השנייה, בה מכרה מוצרי אומנות מפירנצה. לורנזו הצעיר נשבה בסיפוריה על מצרים ועל ארצות רחוקות אחרות, וכאשר חקר פילוסופיות עתיקות במסגרת התזה שלו, הוא החל לטייל במזרח התיכון ובאפריקה. שם ראה לורנזו את ההבדל העצום בין הבוטיקים המסחריים שהיו נפוצים בפירנצה, לבין האווירה הטבעית והמזמינה של בתי המלאכה הטיפוסיים במזרח התיכון. בחנות בשמים בקהיר, לורנזו מצא עצמו מוקף בשקים של תבלינים טריים ובבקבוקים של שמן תמציתי. הכנסת האורחים לה זכה, ההערכה לחוש הריח והאווירה המרגיעה, היו מדבקים, ולורנזו חש צורך להביא תחושות מזרח -תיכוניות אלה חזרה לפירנצה.
במשך השנים חלק לורנזו את מרבית זמנו בין איטליה למזרח התיכון. לורנזו פיתח את התשוקה שלו, למד ייצור בשמים, בוטניקה, כימיה וזיקוק. בשנת 1990 כאשר קיבל לורנזו הזמנה להכין פופרים עבור האחיות פנדי, הוא נענה לאתגר ובאותה שנה פתח את בית הבושם האומנותי שלו.
לאחר עשורים של רקיחת בשמים וכתיבת ספרים, לורנזו עדיין “רודף” אחר ניחוחות חדשים וטריים ותרכובות ייחודיות. וילורסי מחפש מרכיבים זרים וטכניקות זיקוק שאינן מתועדות באף מקום. הוא מייבא עשבי תיבול ממכסיקו, מבצע ניסויים עם ארומות סינטטיות ואף משתמש בתמציות של שמן זית בייצור סבונים ושמני גוף (כמו בן טוסקנה נאמן…).
בושם פלורנטיני
בית הבושם הפלורנטיני של לורנזו מלא בבקבוקונים ובצלוחיות מקסימות המוכנים לערבוב והתאמה. למעשה, לאחר כשעתיים של שיחה עם לורנזו אודות מחשבות, רעיונות והעדפות של חוש הריח, הוא יכול ליצור בושם אישי, אקסקלוסיבי במיוחד עבורך – בושםהמותאם לך באופן מושלם. ייתכן ותופתע לגלות כי יש בו יסמין שאולי חשבת כי אינך אוהב, אולם בשמים הם כמו רטבים לפסטה – הם תרכובות של טעמים וארומה הפועלים זה על זה.זכור: השלם הוא גדול יותר מסך חלקיו…
(המאמר מבוסס על תרגום כתבה מאת וונדי טוזי)