כל אדם בוגר מחזיק בארון שלו מספר בשמים לפחות, ולא קשה להבין מדוע: הבשמים משפרים את ההופעה שלו בעשרות מונים, תורמים ליצירת רושם חיובי ואף כוללים היבטים של ביטוי אישי ושיפור הביטחון העצמי. אלא שמעבר להגדרה הבסיסית של הבשמים, נכנסים לתחום רחב בכל קנה מידה. לפניכם המאפיינים העיקריים שלו.
סוגי הבשמים העיקריים
כשמדברים על בשמים, מתייחסים למעשה לארבעה סוגים עיקריים, כל אחד מהם עם מאפיינים שונים בתכלית. פרפיום, הסוג הראשון, מכיל בתוכו 100% תמציות בושם טהורות, אשר מכוהלות ב-96% אחוזי אלכוהול. התוצאה הסופית היא ריכוז סופי שנע בין 20 ל-40%, מה שיוצר ריח מאסיבי במיוחד, אשר נשמר למשך זמן רב.
הסוג השני הוא או דה פרפיום, המכונה גם "פרפיום דה טואלט". גם כאן ישנן 100% תמציות בושם, אלא שהן מכוהלות ב-86% אלכוהול – התוצאה היא ריכוז סופי של 10-20%. או דה טואלט, הסוג השלישי, כולל 100% תמציות בושם טהורות, בריכוז של 80% אלכוהול, ובתוצאה סופית של 5-10% אחוזים.
את הסקירה מסיימים עם הבושם הנחשב למרוכז פחות, ולכן כזה המחזיק מעמד על הגוף פרק זמן קצר באופן יחסי: או דה קולון. בשמים מהסוג הזה מכילים אף הם 100% תמציות, אך הן מכוהלות ב-60% אלכוהול "בלבד", כאשר התוצאה היא ריכוז סופי של 2-3%.
אופן הפצת הריח
בלי קשר לסוגים הספציפיים של בשמים, ראוי להתייחס לאופן בו הם מפיצים את ריחותיהם, המבוסס כשלעצמו על שלוש שכבות של ריח. התווים העליונים מתנדפים תוך פרק זמן קצר יחסית, של כעשרים דקות מהרגע בו הם מותזים על הגוף, והם מאופיינים לרוב בריחות קלילים של פירות הדר. התווים המרכזיים ("לב הבושם") עמידים במשך שעתיים עד ארבע, בעוד התווים הבסיסיים ("נשמת הבושם") הם העמידים והעמוקים ביותר. לרוב, הם יהיו בריחות עזים יחסית של תבלינים, פטריות וכיוצא בזה.