כאשר נכנסים לבית המלאכה של לורנזו וילורסי, אוולטררנו הצנועה בפירנצה, מרגישים כמו באגדה. בית המלאכה נמצא בתוך מגדל מימי הביניים –עם נוף לנהר הארנו, ארמון “וקיו” וה”דואומו”.
החדר עמוס במאות בקבוקוני זכוכית בצבע ענבר ובקבוקי בושם בצבע כחול עמוק בעלי פקקים אלגנטיים מכסף. אולם מה שהכי מושך זה הריח המשכר בחדר.
לורנזו מערבב בשמים ומוצרים נוספים על פי הזמנה אישית. סטינג, טרודי סטיילר ומדונה הם רק חלק מלקוחותיו המפורסמים. בושם אומו – האו דה טואלט של לורנזו לגברים, היה הריח האהוב על ג’קי אונסיס. המדפים של בית המלאכה עמוסים בבקבוקונים של תמציות טהורות ותרכובות של כל ארומה העולה על הדמיון: מוסק של חיה, פרווה רטובה, דשא קצוץ ואפילו “הים”. ישנו גם שום וצלי בשר, אבל לא נראה לי שהוא משתמש בהם הרבה…
חובבי אוכל ירצו אולי לתת ללורנזו לחולל את הקסם שלו. אני נתתי. לאחר שקבעתי פגישה, הגעתי לבית המלאכה שלו בחיפוש אחר שני בשמים שייעשו מריחות של מרכיבים שהינם אכילים. התחלנו בקינוח. הוא ערבב תווים של חלב פנתון, שערות סבתא, וקרם קרמל, והוסיף רמזים של קינמון, אגוז מוסקט ותפוז. התוצאה הייתה מתוקה ומושכת והזכירה עוגה שנאפתה בתנור.
עבור ריח הפרפרת שלי, לורנזו ערבב תווים ירוקים של גינה טוסקנית עם נגיעה קלה של תבלין. לאחר שדילל את הבשמים לאו דה טואלט, הוא הגיש לי אותם מעבר לדלפק. הם מריחים טוב!
לאחר מכן לורנזו אמר לי להמתין מספר שבועות עד שהארומות יתחברו יחדיו.
כן, נכון אמרתי – אני מחכה שהעוגות יתקררו…